POLITIKA ZASEBNOSTI

Varstvo osebnih podatkov svojih kupcev, potencialnih kupcev in obiskovalcev je v podjetju T.H.E. d.o.o., ki upravlja s spletno trgovino flexshop.com (v nadaljevanju: spletna stran), prioritetna naloga, ki se ji v podjetju posvečamo z največjo stopnjo pozornosti.
Ker v podjetju T.H.E. d.o.o. (v nadaljevanju: podjetje ali obdelovalec podatkov) cenimo vašo zasebnost, vaše podatke skrbno varujemo. V tem dokumentu so navedene vse pomembne informacije o tem, katere osebne podatke uporabnikov naše spletne trgovine flexshop.com, pridobivamo, obdelujemo in uporabljamo z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje uporabnikov.

NAMEN POLITIKE ZASEBNOSTI

Namen politike zasebnosti je seznanitev kupcev in obiskovalcev spletne strani flexshop.com o zbiranju in obdelavi osebnih podatkov s strani podjetja. Politika zasebnosti se lahko kadarkoli, brez predhodnega obvestila. Z uporabo spletne strani podjetja posameznik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.
Vse aktivnosti podjetja T.H.E. d.o.o. so v skladu z evropsko zakonodajo (Uredbo (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR) in konvencijami Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS  št.181, ETS št. 185, ETS št. 189)) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15) itd.).

Poltiika zasebnosti obravnava ravnanje z vsemi informacijami, ki jih podjetje dobi od vas, vsakič kadar obiščete spletno stran flexshop.com ali nam jih posredujete na kakšen drugi način (tekom naročila preko telefona, z nakupom v fizičnih trgovinah, s sodelovanjem v nagradnih igrah na družabnih/sejemskih dogodkih podjetja.)

UPRAVLJALEC OSEBNIH PODATKOV

Upravljalec osebnih podatkov je podjetje T.H.E. d.o.o., Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, matična št: 2179644000.

OSEBNI PODATKI

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot določenega ali določljivega posameznika. Določljiv je posameznik takrat, ko ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za posameznikovo fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto.

Če uporabljate naše storitve, zbiramo različne vrste vaših podatkov, kot so vaše uporabniško ime in geslo, vaši kontaktni podatki in druge nastavitve. Sledimo temu, kakšne artikle si ogledujete v naši spletni trgovini, preko katere naprave ter katere izmed naših ponudb, posredovanih preko e-pošte, so vas zanimale. Na podlagi tega izdelujemo dodatne podatke, da bi vam lahko posredovali ponudbe po vaši želji ter da bi lahko v prihodnje našo spletno trgovino in storitve še izboljšali.

KATERE OSEBNE PODATKE OBDELUJEMO?

Podjetje, skladno z nameni opredeljenimi v nadaljevanju te politike zasebnosti zbira naslednje osebne podatke:
- Identifikacijski podatki, ki obsegajo ime in priimek, uporabniško ime in geslo ter v primeru, da gre za pravno osebo še ID za DDV.
- Kontaktni podatki, ki obsegajo osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z uporabnikom. To so elektronski naslov, telefonska številka, naslov za dostavo in plačilo računa ter profili na družbenih omrežjih Facebook in instagram;
- Nastavitve, ki obsegajo podatke o uporabnikovem računu, predvsem shranjene naslove za dostavo, profile, naročila na novice in uporabnikove mnenja ter ocene o izdelkih;
- Podatke o uporabnikovih preteklih nakupih, ki obsegajo podatke o naročenih izdelkih in njihovih cenah, datumu in kraju naročila, načinu plačila, vključno s številko bančnega računa, ter podatke o reševanju reklamacijskih postopkov.
- Podatke o uporabi spletne strani uporabnika kot so, obiskane strani oziroma url-ji, datumi in ure obiskov, število obiskanih strani, čas zadrževanja na posameznih straneh, podatke o ogledanih izdelkih, načinu iskanja izdelkov, podatke o napravah, s katerimi dostopate do spleta (IP naslov, lokacija,operacijski sistem, brskalnik ter podatke pridobljene iz piškotkov za prepoznavanje naprav
- Podatke o uporabnikovem vedenju v povezavi z branjem elektronskih sporočil, ki vam jih pošiljamo, predvsem odziv in aktivnost ter čas, potreben za odprtje sporočila.
- Druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno poda pri uporabi spletnega mesta flexshop.com.
V Podjetju ne zbiramo in obdelujemo vaših osebnih podatkov brez vaše privolitve, to je ob naročilu izdelkov na naši spletni strani, ko se naročite na naše e-novice, sodelujete T.H.E. d.o.o. ne zbiramo in ne obdelujemo vaših osebnih podatkov, razen kadar v to ne privolite, v nagradni igri in podobno, oziroma kadar za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov obstaja zakonska podlaga.

NAMENI OBDELAVE IN PODLAGA ZA OBDELAVO PODATKOV

V okviru naše dejavnosti zbiramo in obdelujemo osebne podatke uporabnikov, za različne namene in v različnem obsegu.
Vaše podatke obdelujemo predvsem za ugotavljanje števila obiskovalcev in izboljšanja naših storitev. V primeru, da ste pri nas registrirani uporabnik, uporabljamo vaše podatke za vodenje vašega računa in zagotavljanja njegove funkcionalnosti. Ob opravljenem nakupi, vaše kontaktne in druge podatke uporabljamo za obdelavo vašega naročila, zaščito pravnih zahtevkov in izpolnjevanja obveznosti, ki nam jih nalaga zakon.

Podjetje T.H.E. d.o.o. zbira in obdeluje vaše osebne podatke na sledečih pravnih podlagah:
- na podlagi zakonitega interesa podjetja
- soglasje posameznika
- brez soglasja posameznika, na podlagi izvajanja pogodbe
- z namenom izpolnjevanja pravnih obveznosti
Katere podatke lahko izvajamo brez soglasja uporabnika, je odvisno v kakšnem odnosu do nas nastopate, in s kakšnim namenom je obdelava povezana. Prav tako je v primeru, ko je zagotovitev osebnih podatkov pogodbena obveznost, ki je potrebna za sklenitev in izvajanje pogodbe s strani podjetja, morate zagotoviti svoje osebne podatke. Brez le-teh, se pogodba ne more skleniti, zato vam ponudnik ne more dobaviti izdelkov po pogodbi.

OBDELAVA NA PODLAGI ZAKONITEGA INTERESA

v podjetju T.H.E. d.o.o. izvajamo obdelave podatkov o uporabnikih in kupcih ter njihovih naročilih in pri obnašanju na spletni. Vse podatke obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa, za katerega ne potrebujemo soglasja uporabnika in za namene:

- spremljanja prodaje po prodajnih kanalih
- spremljanja števila ponovnih oziroma vračujočih se kupcev
- spremljanje pogostosti in vrednosti naročil
- spremljanje odziva na elektronsko pošto in različna druga oglasna sporočila (spletni oglasi, tv oglasi, radijski oglasi) na podlagi katerih optimiziramo svoje oglaševanje namenom izboljšanja uporabniške izkušnje za končne uporabnike.

Na podlagi zbranih podatkov lahko natančneje ustvarjamo nove ponudbe, prilagojene uporabnikovemu obnašanju in zanimanju.

Zaposleni v podjetju imajo dostop do uporabnikove zgodovine naročil in drugih osebnih podatkov z namenom nudenja boljše prodajne storitve in storitve nudenja strokovne pomoči ob pred ob in po nakupu uporabnika. Če tega uporabnik izrecno ne želi, lahko tovrstno obdelavo podatkov kadarkoli prekine s klicem na telefonsko številko 01 542 33 40 ali poda pisno zahtevo na email naslov [email protected]
Podjetje T.H.E. d.o.o.na podlagi zakonitega interesa spremlja podatke o neprevzetih naročilih na daljavo z namenom preprečevanja poslovne škode podjetja in goljufije, ki nastanejo z ne prevzetimi naročili. Ob prepoznavanju kupca, ki ima zgodovino ne prevzemanja paketa, mu onemogočimo naročanje izdelkov s plačilom po povzetju. Še vedno pa ima kupcev možnost poravnati znesek s takojšnjim plačilom na TRR račun podjetja s predplačilnim obrazcem, Paypalom in kreditnimi karticami Visa, Mastercard in Diners.

V podjetju T.H.E. d.o.o. na podlagi zakonitega interesa potencialnim kupcem, ki so dodali izdelek v nakupovalno košarico a naročila niso zaključili, občasno pošljemo elektronsko sporočilo vezano na njihov nezaključen nakup, s ciljem zaključitve nakupa ter nudenjem pomoči. V kolikor tega uporabnik ne želi, lahko tovrstno obdelavo podatkov kadarkoli prekine s klicem na telefonsko številko 01 542 33 40 ali poda pisno zahtevo na email naslov [email protected]
V podjetju se poslužujemo osnovnega prilagajanja komuniciranja (preko emaila, SMSa, telefonskih klicev, pošte, obvestil preko brskalnika, informacij na spletnem mestu in obvestil na socialnih omrežjih. s tem skušamo uporabnikom predstaviti relavantno ponudbo, promocijske in druge vsebine, ki bi lahko bile za uporabnika zanimive oziroma koristne. Za ta namene uporabljamo:
-demografske podatke (naslov, starost in spol)
- preteklo zgodovino nakupov (število nakupov, število kupljenih izdelkov, časovni intervali med nakupi)
- odzivi uporabnika na podlagi odprtja različnih sporočil , ki mu jih pošiljamo
Ti podatki nam omogočajo boljše poznavanje spletnih obiskovalcev in njihovih preferenc. Na podlagi zbranih podatki posamezniki prejmejo personalizirana sporočila. V kolikor tega uporabnik ne želi, lahko tovrstno obdelavo podatkov kadarkoli prekine s klicem na telefonsko številko 01 542 33 40 ali poda pisno zahtevo na email naslov [email protected]
V podjetju T.H.E. d.o.o. na podlagi svojega zakonitega interesa kupce občasno obveščamo o svojih izdelkih, posebnih akcijskih ponudbah, popustih in vsebinah tudi preko navadn pošte in telefonskih klicev.
V kolikor tega uporabnik ne želi, lahko tovrstno obdelavo podatkov kadarkoli prekine s klicem na telefonsko številko 01 542 33 40 ali poda pisno zahtevo na email naslov [email protected]
V podjetju T.H.E. d.o.o. na podlagi svojega zakonitega interesa pri spletnem oglaševanju uporabljamo tudi storitev "Facebook Custom Audience". Ta storitev deluje na način, da vaš email naslov, ki smo ga pridobili od vas, naložimo na Facebook podjetja. Facebook izvede primerjavo med emailom in svojo bazo ter ugotovi ali ste Facebok uporabnik. V primeru, da ste uporabnik Facebooka, vas le-ta doda na novo ustvarjeni seznam prilagojenih občinstev, ki bo izrecno samo podjetju T.H.E. d.o.o. omogočal, da prilagojenemu občinstvu na Facebooku prikazujemo prilagojene oglase, glede na lastnosti in interese občinstva. Na podlagi tega vam lahko prikazujemo vam najbolj relavantne vsebine ter dodatne ugodnosti, običajno v obliki popusta ali darila ob nakupu. V kolikor niste Facebook uporabnik, se z vašim emailom ne zgodi nič oziroma se z njim ne izvaja nobenih aktivnosti.
V kolikor tega uporabnik ne želi, lahko tovrstno obdelavo podatkov kadarkoli prekine s klicem na telefonsko številko 01 542 33 40 ali poda pisno zahtevo na email naslov [email protected]

OBDELAVA NA PODLAGI SOGLASJA POSAMEZNIKA

Kadar za to podate soglasje, podjetje T.H.E. d.o.o. zbira in obdeluje vaše osebne podatke za namene:
- za zagotovitev, da brez težav dostopate in uporabljate spletno stran flexshop.com z vsemi njenimi lastnostmi in v popolnosti.
- za zagotovitev, da brez težav dostopate in uporabljate račun na spletni strani.
- za pripravo in pošiljanje personaliziranih elektronskih e-novičk, v primeru da ste se na njih predhodno naročili
- za pošiljanje komercialnih sporočil in drugih relavantnih vsebin preko elektronske pošte, navadne pošte, SMS sporočil ali telefonskih klicev
- za vse druge namene, za ketere ste se specifično strinjali pri sodelovanju s ponudnikom.
Na podlagi vašega soglasja lahko podjetje izvaja tudi prilagojeno komuniciranje, ki se izvaja preko različnih kanalov komuniciranja kot so med drugim informacije na spletnem mestu, socialnih omrežjih, preko elektronske pošte, SMSa, telefonskih klicev, obvestil preko brskalnika in navadne pošte.

Z vašim soglasjem lahko ustvarimo profil ter s tem ponudimo najboljšo možno ponudbo in uporabniško izkušnjo z vsebinami točno prilagojenimi vašim potrebam in željam. Profil je osnova za prilagojeno komuniciranje.

V te namene uporabljamo (delno ali v celoti) naslednje vaše podatke:
- demografski podatki (spol, starost in naslov)
- zgodovina nakupov (število nakupa, število kupljenih izdelkov, časovni intervali med nakupi, ipd)
- obnašanje na spletni strani flexshop.com (ogled posameznik izdelkov, vsebin, aktivnosti na spletni strani, dodajanje v košarico, zaključevanje nakupa, uporaba plačilne metode)
- vaši odzivi na različna sporočila, kliki na povezave, čas na posamezni strani

Na podlagi tega uporabniškega profila je nato odvisno katere izdelke, kakšne ponudbe in vsebine boste prejemali z naše strani, tako da bodo maksimalno zanimive in relavantne za vas. Na podlagi vaše pretekle nakupne aktivnosti boste prejemali različne ponudbe, npr. kupci z večjim številom nakupov v izbranem obdobju bodo prejemali najboljše ponudbe in ugodnosti.
V kolikor tega več ne želite, lahko tovrstno obdelavo podatkov kadarkoli prekinete s klicem na telefonsko številko 01 542 33 40 ali podate pisno zahtevo na email naslov [email protected]

HRAMBA OSEBNIH PODATKOV

Podjetje T.H.E. d.o.o. bo hranil osebne podatke uporabnika le toliko časa, kolikor bo potrebno za uresničitev namena, zaradi katerega so bili osebni podatki zbrani in obdelani.
Osebne podatke, ki jih podjetje obdeluje na podlagi zakona, ga hrani za obdobje, ki ga prikazuje zakon.
Osebne podatke, ki jih podjetje hrani na podlagi izvedbe pogodbenega odnosa s posameznikom, podjetje T.H.E. d.o.o. hrani za obdobje , ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še 5 let po njenem prenehanju, razen ko pride do spora med podjetjem in uporabnikom, zaradi kršitve pogodbe. V tem primeru podjetje hrani osebne podatke še 5 let po pravnomočnosti sodne odločbe ali izvensodne poravnave.
Osebne podatke, ki jih podjetje pridobi in obdeluje na podlagi privolitve posameznika ali zakonitega interesa, ponudnik hrani trajno, do preklica te privolitve s strani posameznika.
Po preteku obdobja hrambe osebnih podatkov mora podjetje učinkovito in trajno izbrisati iz svojih evidenc, tako da jih ni več mogoče povezati z določenim posameznikom.

POGODBENA OBDELAVA OSEBNHI PODATKOV

Kot posameznik ste seznanjeni in soglašate, da lahko podjetje T.H.E. d.o.o. posamezna opravila v zvezi z vašim podatki zaupa drugim pogodbenim obdelovalcem. Le-ti lahko zaupane podatke obdelujejo izključno in samo v imenu podjetja T.H.E. d.o.o., na pooblastilo podjetja in skladno z nameni, ki so opredeljeni v politiki zasebnosti.
Pogodbeni obdelovalci podatkov, s katerimi podjetje T.H.E. d.o.o. sodeluje so:
- računovodski servis
- ponudniki dostavne službe (Pošta Slovenija, DPD)
- ponudniki obdelave podatkov in analitike (Google analytics)
- vzdrževalci IT sistemov
- Spletna platforma na kateri stoji trgovina (Magento)
- ponudnik pošiljanja epoštnih sporočil (Mailchimp)
- Ponudniki plačilnih sistemov (Paypal, Mastercard, Visa)
- Ponudniki sistemov za upravljanje odnosov s kupci (Microsoft)
- Ponudniki rešitev za spletno oglaševanje (Facebook, Google)
- Ponudniki oglaševalskih sporočil preko brskalnika (Onesignal)
Podjetje T.H.E. d.o.o. ne bo nikoli posredovalo osebnih podatkov svojega uporabnika tretjim nepooblaščenim osebam. Pogodbeni obdelovalci smejo obdelovati osebne podatke posameznikov zgolj v okviru opravičljivih navodil, brez kakršnegakoli zasledovanja lastnih interesov.
SVOBODA IZBIRE
Vse informacije, ki jih posredujete o sebi, so 100% pod vašim nadzorom. V primeru, da se odločite da svojih podatkov ne boste posredovali podjetju, potem do nekaterih mest oziroma funkcij spletne strani ne boste mogli dostopati.
Posamezniki, ki se želite odjaviti iz e-novic, lahko to storite tako, da nam to sporočite na elektronski naslov [email protected] Če so se nekateri pomembni osebni podatki spremenili, vas naprošamo, da nas o tem obvestite na elektronski naslov [email protected]

AVTOMATIČNO BELEŽENJE INFORMACIJ (NEOSEBNI PPODATKI)

Kadarkoli posameznik dostopa do spletne strani flexshop.com, se avtomatično beležijo splošni ,neosebni podatki, kot so število obiskov, povprečen čas obiska na stran, število obiskanih strani in podobno. Te informacije uporabljamo predvsem za merjenje privlačnosti naše spletne strani in izboljševanje uporabniške izkušnje vseh uporabnikov. Ti podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovane tretji stranki.
PIŠKOTKI
Piškotki so neopazne datoteke, ki so začasno shranjene na vašem računalniku oziroma trdem disku. Piškotki omogočajo prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete našo spletno stran. Podjetje T.H.E. d.o.o. uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo striktno uporabo spletne strani.

VARNOST

Največja prioriteta podjetja T.H.E. d.o.o. je zagotovitev varnosti osebnih podatkov svojih uporabnikov. Vaši podatki so veš čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanje, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali odkritjem.

PRIVOLITEV MLADOLETNE OSEBE V ZVEZI S STORITVAMI PODJETJA

Mladoletne osebe mlajše od 16 let ne bi smele posredovati kakršnih koli osebnih podatkov na spletni strani flexshop.com ali drugače brez dovoljenja (privolitve ali odobritve) nosilca starševske odgovornosti za otroka (enega od staršev ali skrbnikov).
Podjetje T.H.E. d.o.o. ne bo nikoli zavestno zbiralo osebnih podatkov od oseb, za katere bi bil seznanjen, da so mladoletne (mlajše od 16 let), ali jih kakor koli uporabil ali jih razkril tretji nepooblaščeni stranki brez dovoljenja nosilca starševske odgovornosti za otroka.

PRAVICA POSAMEZNIKA DO OBDELAVE PODATKOV

V Povezavi z vašimi osebnimi podatki imate številne pravice. Te vključujejo pravico do dostopa, pregleda, izbrisa in omejitve obdelave, prenosa, ugovora in pritožbe.

PRAVICE DO SAZNANITVE

V vsakem trenutku imate pravico, da izveste kakšne podatke o vas izbiramo, v kakšne namene in kako dolgo, na kakšen način in od kod pridobivamo vaše osebne podatke, komu jih posredujemo, kdo jih poleg nas še obdeluje in kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo vaših podatkov.

PRAVICA DO POPRAVKA

Če opazite, da so osebni podatki o vas nepopolni ali celo napačni, imate pravico, da zahtevate, da jih čimprej popravimo oziroma dopolnimo.

PRAVICA DO IZBRISA

V nekaterih primerih imate pravico do popolnega izbrisa vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo v najkrajšem možnem času izbrisali, če je izpolnjen kateri od naslednjih razlogov:
- vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več,
- umaknili ste soglasje za obdelavo podatkov, pri čemer gre za podatke, za obdelavo katerih je vaše soglasje nujno,
- uveljavili ste svojo pravico do ugovora, za osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa,
- domnevate, da obdelava osebnih podatkov, ki jo izvajamo, ni več v skladu s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi.
Prosimo, da se zavedate, da četudi je kateri od možnih razlogov izpolnjen, to še ne pomeni, da bodo vaši osebni podatki takoj in v celoti izbrisani. Te pravice tudi ni možno uveljavljati v primeru, da je obdelava vaših osebnih podatkov nujna za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti.

PRAVICE DO OMEJITVE OBDELAVE PODATKOV

Poleg pravice do izbrisa imate kot naš uporabnik v nekaterih primerih tudi pravice do omejitve obdelave osebnih podatkov, ki vam omogoča da v določenih primerih zahtevate, da se vaše osebne podatke posebej označi in izvzame iz kakršnih koli postopkov obdelave. Obdelavo osebnih podatkov moramo omejiti:
- če izpodbijate točnost navedenih osebnih podatkov, dokler se ne dogovorimo, kateri podatki so pravilni
- če vaše osebne podatke obdelujemo brez ustrezne pravne podlage, vi pa se namesto trajnega izbrisa odločite za omejitev obdelave podatkov
- če vaših osebnih podatkov več ne potrebujemo, vi pa jih potrebujete za določitev, izvedbo ali obrambo svojih pravnih zahtevkov
- če vložite ugovor proti obdelavi podatkov. V času obravnave vašega ugovora moramo obdelavo vaših osebnih podatkov omejiti.
Učinek pravice do omejitve obdelave podatkov je časovno omejene.

PRAVICA DO PRENOSLJIVOSTI PODATKOV

Imate pravico, da od nas pridobite vse svoje osebne podatke, ki jih obdelujemo o vas na podlagi vašega soglasja. Vaše podatke bomo takoj prenehali obdelovati za tržne dejavnosti; v drugih primerih bomo storili enako, v kolikor ne bomo imeli zakonitih razlogov za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi pravicami ali za uveljavljanje pravnih zahtevkov.

PRAVICA DO PRITOŽBE

Uveljavljanje zgoraj navedenih pravic ne vpliva na vašo pravico, da vložite pritožbo pri pristojnem organu. To pravice uveljavljate v primeru, če domnevate, da vaše osebne podatke obdelujemo v nasprotju s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi.
Nad obdelavo podatkov, ki jo izvajamo z naše strani, se lahko pritožite Informacijskem pooblaščencu.